مشاوره تغذیه

مشاوره تغذیه

مشاوره ی تغذیه اشاره ای اصولی به علم‌ تغذیه‌ و ارزش‌ مواد غذایی‌ دارد ، همچنین نحوه‌ تغذیه‌ مناسب‌ با نیاز بدن هر فرد از بارز ترین غعالیت های علم تغذیه استیک پزشک تغذیه با بررسی میزان فعالیت ها و سیستم سوخت و سازی بدن شما ، و با توجه به اصول مورد نیاز در ارتباط بین قد و وزن به بررسی ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها پرداخته  و آنها را دسته بندی میکند در نهایت با توجه به نتایج حاصله یک رژیم غذایی مناسب و ایده ال برای شما در نظر خواهد گرفت .

متخصص تغذیه به صورت کامل از علم تغذیه آگاه است  ودر موارد مختلفی  اطلاعات لازم و مشاوره های مهم را در ارتباط با غذا و سلامت جسمی و روحی به بیماران ارائه خواهد کرد.

مشاوره تغذیه برای اقشار مختلف سنی و گروه های مختلفی از مردم همچون کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر انجام پذیر است و متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه میشود. یک مشاور تغذیه برای شما تعیین میکند که از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند.

02188683794

برای مشاوره و اطلاع از قیمت ها با ما در ارتباط باشید

تخفیف ویژه پایان فصل

جهت اطلاع از تخفیفات خدمات کلینیک مجیک با ما تماس بگیرید

فرم مشاوره و رزرو

جهت تکمیل فرم درخواست رزرو و مشاوره کلیک کنید

مزایای مشاوره تغذیه در سالن زیبایی مجیک
1
لاغری و تندرستی در اوج سلامتی
2
بهترین متخصصین
3
رژیم های اصولی بر اساس سبک زندگی شما

فهرست مطالب

مهمترین وظایف یک پزشک تغذیه

  • توضیحات جامع و کاملی در رابطه با تغذیه  و رژیم درمانی به مراجعان ارائه دهد
  • نیاز مراجعه کنندگان و بیماران را شناسایی کند و با آنها در این رابطه صحبت نماید .
  • بهترین و متنوع ترین برنامه های غذایی را برای بیماران ارائه نماید .
  • تاثیرات برنامه ی غذایی و میزان اثر بخشی آن را در بیمار مشخص نماید
  • انگیزه ی کافی را در بیماران ایجاد کند و آنهارا در پیروی از رژیم های غذایی یاری نماید .
  • مشکلات و هنجار های تغذیه ای را شناسایی و برطرف سازد
  • تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه
  • ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی
  • جدیدترین اطلاعات و آخرین اخبار تغذیه ای را پیگیری نماید

رژیم غذایی دوران یائسگی

یائسگی مرحله ای از زندگی  خانم ها می باشد که  ذخیره ی تخمک تخمدان به انتها می رسد و در طی آن  تغییرات هورمونی تخمدانی پیدا می کنند. سن بروز یائسگی به عوامل متعددی چون ارث، وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تحصیلات، تعداد زایمان، سن نخستین پریود، تاریخ آخرین باروری و وضعیت تغذیه بستگی دارد.  در حالت طبیعی معمولاً سن 45 سال به بعد سن شروع یائسگی می باشد. البته بعضی از افراد ممکن است تا سن 53 سالگی هم یائسه نشوند زمانی که خانمی در محدوده سنی 48 تا 52 سال به مدت یک سال پریود نشود، می گوییم فرد دچار یائسگی شده است. در واقع اولین علامت اینکه بفهمیم فرد یائسه شده یا نه، قطع پریود به مدت یک سال است.
یائسگی مرحله ای از زندگی خانمها است که در طی آن هورمون های استروژن و پروژسترون که توسط تخمدان ها ترشح می شوند، به شدت کاهش می یابند؛ دوران جدیدی که سلامت جسم و روح خانمها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهند و برای سازگاری و درک تغییرات حاصله از آن باید بر میزان آگاهی ها و دانسته های خانم ها و افراد خانواده و البته جامعه افزود.  یائسگی بخش طبیعی و اجتناب ناپذیر زندگی زنان است و برای هر زنی رخ خواهد داد. تنها با آگاهی از ویژگی های خاص این دوران است که می توان با منطقی ترین شیوه ها با مسائل و مشکلات این دوره به مقابله برخاست. در بیشتر خانم ها این تغییرات به دلیل بهبود وضعیت تغذیه و زندگی سالم تر چند سالی به تعویق افتاده است.

معمولاً یائسگی همراه پیش علایمی مانند قاعدگی های نامرتب، حجم خونریزی کم، گرگرفتگی و… می باشد، ولی در بعضی از افراد بدون علایم قبلی هم ممکن است اتفاق بیافتد، بدین صورت که تا یک ماه قبل، دارای قاعدگی با روال طبیعی بوده و در ماه جاری به یک باره دچار قطع قاعدگی می شوند و متعاقب آن پریود نمی شوند.از شایع ترین و بارزترین عوارض یائسگی در بانوان گر گرفتگی است. فرد ممکن است در شبانه روز به دفعات زیاد احساس داغ شدن در ناحیه سر، شکم و به خصوص تنه کند. گر گرفتگی همراه با علایمی از جمله قرمز شدن، عرق کردن، داغ شدن و به یکباره سرد شدن است. البته این حالت در بعضی بیشتر و در بعضی کمتر بروز می کند.

نکاتی در رابطه با رژیم غذایی دوران یائسگی

  • مناسب ترین رژیم غذایی برای خانم ها تعادل در مصرف تمامی گروه های غذایی است که باید غلات و کربوهیدرات‌های انتخابی و همچنین  پروتئین و یا جایگزین های مناسب برای پروتئین ، لبنیات و میوه و سبزی  در این برنامه قرار داشته باشد.بهتر است خانم ها در این دوران از پیروی کردن از رژیم های غذایی تک بعدی مانند رژیم پروتئنی، کربوهیدراتی و دیگر رژیم های غذایی نامعتبر و عجیب و غریب خودداری کنند و به هیچ عنوان یکی از وعده های غذایی خود را حذف نکنند  و همواره سه وعده غذایی اصلی خود را داشته باشند و سعی کنید سه میان وعده سبک و سالم را در برنامه غذایی خود بگنجانید و بیشتر توجه خود را به حجم غذای دریافتی و کیفیت مواد غذایی مصرف شده بگذارید.
  • سویا به عنوان یک غذای اصلی و مهم در بسیاری از کشورهای آسیایی مصرف می شود که دارای مواد مغذی با ارزشی مانند پروتئین است. از دیگر اثرات مهم سویا، کاهش عوارض ناشی از یائسگی از جمله گر گرفتگی است.  سویا دارای موادی است که بدون ایجاد مشکلات ناشی از استروژن (هورمون زنانه که در داروها هم هست) حالت گر گرفتگی را در خانم ها کاهش می دهد. البته در خانمهای که سابقه سرطان پستان دارند با احتیاط مصرف شود
  • سعی کنید از خوردن شکر های تصفیه شده خودداری کنید زیرا علائم گر گرفتگی را بیشتر می کند . گرگرفتگی و تعریق شبانه از شایع‌ترین علائم یائسگی در زنان است مصرف قهوه، چای، الکل، نوشابه و ادویه‌های خود را کاهش دهید.همچنین برای کنترل این علائم پیشنهاد می شود روزانه به مقدار کافی آب بنوشید و تعداد لیوان های خود را بشمارید و به آن دقت داشته باشید.
  • کاهش سطح سروتونین، که یک انتقال‌دهنده عصبی شادی‌آور در مغز است باعث تغییرات در خلق و خوی زنان می شود و این نوسان های هورمونی باعث می شود خانم ها در مدتی کوتاه احساس شادی و یا برعکس اندوهگین باشند. خوردن غذاهای غنی از کربوهیدرات می‌تواند در افزایش سطح سروتونین بدن تأثیرگذار باشد. پس برای مبارزه با افسردگی از غلات و نان کامل استفاده کنید. استفاده از نان های سبوس دار نیز به این امر کم می کند.
  • یکی از عارضه های یائسگی افزایش وزن است.وقتی سطح استروژن در بدن کم می شود، تجمع چربی در بدن به صورت الگوی مردانه زیاد می شود و معمولا فرد دچار چاقی شکم می‌شود و از طرف دیگر توده عضلانی بدن کاهش می‌یابد. متابولیسم بدن کم می شود و منجر به افزایش وزن خواهد شد.سعی کنید چربی رژیم غذایی خود را کم کنید و از طرف دیگر مصرف چربی‌های گیاهی و غیراشباع را جایگزین چربی‌های اشباع و حیوانی کنید. سعی کنید بیشتر آب بخورید زیرا هم باعث کنترل اشتها شده و هم افزایش سرعت متابولیسم بدن را فراهم خواهد کرد.

چرا کم کردن وزن در دوران یائسگی سخت تر است؟

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

رژیم غذایی در دوران قاعدگی

میل زیاد به غذا در دوره قاعدگی طبیعی بوده اما چگونه باید آن را کنترل کنیم ؟

زمانی که شما به خوبی غذا می خورید، احساس خوبی خواهید داشت  و این قانون برای زمانی که شما در دوران قاعدگی خود هستید نیز ، صدق می کند. برای اغلب خانم ها میل زیاد به غذا یک دغدغه مهم محسوب می شود که باعث می شود فرد یک هفته خاص در ماه را صرف این موضوع کند.

ممکن است مصرف مواد غذایی غیر مفید و یا به اصطلاح هله هوله برای شما آرامش بخش باشد اما باید بدانید که در نهایت احساس شما را بدتر خواهد کرد.پس دقیقا چه چیزی باید بخوریم و از خوردن چه مواد غذایی باید پرهیز شود؟

کربوهیدراتهای پیچیده مصرف کنید

مصرف میوه ، سبزیجات و بسیاری از غذاهای دیگر همواره برای شما مفید بوده اما خوردن آنها در دوران قاعدگی بیشتر اهمیت پیدا می کند . قند حاصل از میوه می تواند به کم شدن میل شما به مواد قندی مضر کمک می کند .  بر اساس نظر متخصص تغذیه  زردآلو، پرتقال، آلو، گلابی، خیار، زغال لخته، ذرت و هویج را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

غذاهای غنی از کلسیم مصرف کنید

زنان  حداقل به 1200 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند . برخی از منابع خوب کلسیم عبارتند ازلبنیات  کلم بروکلی، گل کلم.

 

پرهیز از مصرف نمک

اگرچه نمک برای سلامتی بسیار مهم است، اگر از آن بیش از حد استفاده کنید مضر است .متخصصان تغذیه به استفاده  رژیم غذایی با 2300 میلی گرم سدیم   یا تقریبا یک قاشق چای خوری نمک در روز  توصیه می کنند. بهترین راه برای کنترل مصرف نمک این است که از غذاهای فرآوری شده و  فست فود ها جلوگیری کنید،  بسیاری از آنها دارای سه تا چهار برابر نمک مورد نیاز بدن شما  در هر وعده غذایی می باشد.

 

مصرف آب را فراموش نکنید

نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش دفع آب بدن و کاهش ورم می شود. بدن شما آب را حفظ می کند، زیرا گمان می کند ممکن است آب کافی به آن نرسد بنابراین اگر شما آب بدن را بیشتر تامین کنید بقیه آب موجود را آزاد خواهد کرد.

 

غذاهای غنی از منیزیم را بخورید

غذاهای غنی از منیزیم مانند لوبیا و بادام زمینی به کاهش ورم در زنان در هنگام قاعدگی کمک می کنند.

 

مصرف ویتامین فراموش نشود

غذاهای سرشار از ویتامین را همیشه به ویژه در دوران قاعدگی مصرف کنید ویتامین E می تواند به حذف علائم پیش قاعدگی  کمک کند که در آوکادو، زرده تخم مرغ وجود دارد. ویتامین B6 می تواند به کاهش ورم و بهتر شدن خلق و خو شما کمک کند که در سیب زمینی، موز و  جو دوسر وجود دارد. در نهایت، ویتامین C و زینک (روی) به بهبودعملکرد تخمک گذاری و همچنین سلامت سیستم تولید مثل کمک می کند. ویتامین C در گریپ فروت و لیمو و روی در تخم کدو دیده می شود.

 

 

رژیم غذایی دیابت نوع دو

رژیم غذایی دیابت نوع دو

داشتن رژیم غذایی سالم  یکی از مهم ترین اقدامات جهت حفظ سلامتی و تعادل میزان قند خون است. رژیم غذایی که به این افراد توصیه می شود، رژیم سختی نیست، بلکه تنها مستلزم رعایت کردن برخی از نکات است. مواردی از قبیل:

  • مصرف وعده های اصلی و میان وعده
  • انتخاب مواد غذایی متنوع، شامل مواد مغذی و کم کالری
  • پرهیز از پرخوری
  • قبل از خرید مواد خوراکی، برچسب روی آن ها خوانده شود.

چه غذاهایی بخوریم؟

کربوهیدرات ها علاوه بر تامین انرژی به تامین فیبر مورد نیاز بدن نیز کمک می کنند. کربوهیدرات در میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می شود.

مصرف اسید چرب  امگا 3 که در انواع ماهیها موجود است  به افراد دیابتی نیز همواره توصیه می شود.

چربی های غیر اشباع تک زنجیره و چند زنجیره را از اقلام غذایی ذیل تامین نمایید:

  • روغن زیتون
  • روغن کانولا
  • روغن بادام زمینی
  • بادام
  • گردو
  • آووکادو

اگر چه این نوع روغن ها خوب است ولی دارای کالری می باشد و اعتدال در خوردن رعایت شود.

چه غذاهایی نخوریم یا محدود کنیم ؟

یک سری مواد غذایی بایستی به طور کامل از رژیم غذایی افراد دیابتی حذف شود یا محدود گردد، مانند:

  • غذاهایی که مقادیر بالایی چربی اشباع شده هستند
  • غذاهای حاوی چربی های ترانس
  • گوشت گاو
  • محصولات لبنی پر چرب
  • غذاهای شور
  • غذاهای سرخ شده
  • غذاهای فرآوری شده
  • نوشابه های گازدار و نوشیدنیهای شیرین
  • امعا و احشا مثل دل و قلوه و کله پاچه

رژیم غذایی دیابت نوع دو، کربوهیدرات های پیچیده، میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل  را شامل می شود. از مصرف غذاهایی که حاوی کربو هیدرات  ساده هستند باید خودداری شود..

مصرف چربی محدود گردد و از روغن های خوب حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع استفاده شود

مصرف پروتئین ها نیز با کمترین میزان اثر بر روی قند خون، انرژی شما را بیشتر می کند. پروتئین، به پایداری میزان قند خون شما کمک می کند. حبوبات، تخم مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات کم چرب، سویا و گوشت، منابع غنی از پروتئین هستند.

رژیم غذایی افراد مبتلا به دبابت نوع دو، بایستی سرشار از سبزیجات باشد، و در مقابل، کمترین میزان قند و گوشت قرمز را داشته باشد.

درمان دیابت نوع دو

بهترین کار در درمان دیابت نوع دو، کنترل سطح قند خون است، تا در محدوده طبیعی خود، ثابت باقی بماند. با در نظر گرفتن موارد زیر، این نوع دیابت تحت کنترل خواهد بود:

  • مصرف غذاهای سرشار از فیبر و کربوهیدرات های سالم در رژیم غذایی، تا سطح قند خون در شرایط ثابت، پایدار و نرمالی باشد.
  • داشتن وعده های غذایی منظم
  • پرهیز از پرخوری
  • داشتن وزن مناسب
  • روزانه نیم ساعت از وقت خود را به ورزش هایی مانند ایروبیک اختصاص دهید. ورزش به کنترل قند خون کمک می کند.

در صورت تجویز دارو حتما داروها را مرتب مصرف کنید

 

جلوگیری از افت قند خون در افراد دیابتی

پزشکان همیشه توصیه می کنند که افراد دیابتی با رژیم غذایی صحیح ،تحرک کافی و مصرف داروهای خود دیابت را کنترل کنند و قند خون را در حد طبیعی نگه دارند زیرا افت قند خون  و بالا رفتن بیش از حد آن می تواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد.

علت افت خون در بیماران دیابتی چیست؟

مهم ترین  دلایلی که می توان برای افت قند خون  در بیماران دیابتی که به آن هیپوگلیسمی نیز گفته می شود،نام برد عدم استفاده صحیح از انسولین، نخوردن میان‌ وعده و  فعالیت بدنی شدید یا تزریق زیاد انسولین است

علائم افت قند خون:

  • ضعف و بی حالی و سستی
  • اضطراب و تپش قلب
  • لرزیدن دست ها
  • کم شدن هوشیاری
  • در حالت های شدید رفتارهای تهاجمی،تشنج  و نشانه های مغزی دیده می شود

تنها منبع سوخت تاثیر گذار برای مغز ، گلوکز یا همان قند خون است و حداقل یک ربع  زمان می برد تا قند خون پس از اقدام برای درمان افت آن، شروع به افزایش کند. لذا ممکن است تا مدت کمی احساس بهبودی نکنید. برای اینکه بتوانید دریافت بیش از حد غذا  و همچنین تغییر ناگهانی قند خون را کنترل کنید چند راهکار توسط متخصص تغذیه به شما ارائه می شود و بهتر است افراد دیابتی به آن دقت کنند:

مواد غذایی مصرف شده

هنگام افت قند خون مواد غذایی را مصرف کنید که دارای 15 گرم کربوهیدرات هستند مانند یک قاشق غذاخوری عسل ، مقداری کشمش و یا یک لیوان شیر و آب میوه. بهتر است که این گونه مواد غذایی را با خود به همراه داشته باشید. به یاد داشته باشید بعد از مصرف خوراکی، 15 دقیقه زمان می برد که قند خونتان افزایش یابد، لذا باید قدری صبر نمایید.

نکته مهم دیگر اینکه همیشه باید با خود میان‌وعده همراه داشته باشند. میان‌وعده شامل ساندویچ‌های کوچک،میوه یا هر خوراکی دیگر که اگر سر ساعت به غذا دسترسی نداشتند از آنها استفاده کنند.

سعی کنید مواد کافئین دار مصرف نکنید و از مصرف الکل دوری کنید زیرا باعث  عوارضی مشابه با افت قند خون می شوند

کربوهیدارت های پیچیده با فیبر زیاد را بخورید زیرا به آرامی در جریان خود آزاد شده و به ثابت نگه داشتن سطح خون در بدن کمک می کنند.

پیشگیری از یبوست با رژیم غذایی

پیشگیری از یبوست با رژیم غذایی

یبوست یکی از بیماری های رایج گوارشی است .  بطور کلی سه بار اجابت مزاج  در روز تا هر سه روز یک بار اجابت مزاج نرمال است مگر اینکه این عادت معمول دفع اخیرا تغییر کرده باشد که باید بررسی شود.  زمانی که یبوست در مراحل ابتدایی قرار دارد بهتر است که درمان آغاز شود زیرا با تشدید آن ممکن است بیماری های دیگری مانند بواسیر و یا شقاق به سراغ فرد بیاید.

علل یبوست

ابتلا به یبوست دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به رژیم غذایی نامناسب، بعضی بیماریها ی روده ای ،عادات بد  تخلیه روده ای یامصرف بعضی داروهااست ، رایج‌ترین علت یبوست عبارت‌اند از:

  • رژیم غذایی نامناسب: خوردن غذاهای سرشار از چربی‌های حیوانی (فراورده‌های لبنی، گوشت و تخم مرغ)  و غذاهای فرآوری شده ، شکر تصفیه شده و دریافت ناکافی فیبر
  • مصرف کم مایعات: ننوشیدن آب کافی باعث خشک و سفت شدن مدفوع می‌شود. مایعات در روده جذب می‌شوند و چنانچه شخصی آب کافی مصرف نکند، احتمالاً آب به میزانی به روده نمی‌رسد که مدفوع نرم بماند و یبوست رخ می دهد.
  • کافئین و الکل: این مواد  به دلیل افزایش جذب آب از روده باعث از دست رفتن آب بدن می‌شوند. کاهش آب بدن نیز باعث یبوست می شود یعنی حالتی ایجاد می شود که مایع کافی در مدفوع وجود ندارد
  • عدم تحرک : نداشتن تحرک کافی باعث تشدید یبوست می شود
  • عادت‌های بد روده: به تأخیر انداختن عمل دفع می‌تواند آغازگر دوره بیماری باشد و عوارضی را بوجود آورد.
  • مصرف برخی از داروها که برای درمان بیماری های دیگر استفاده می شود . مانند آنتی اسیدهای حاوی هیدرواکسید آلومینیوم، ضد افسردگی‌ها و یا مکمل های آهن و کلسیم و …
  • استفاده زیاد از ملین ها که باعث وابستگی فرد به این داروها خواهد شد .
  • بارداری
  • بالا رفتن سن و…

رژیم غذایی در درمان یبوست

در اولین نکته باید گفت که فیبر دریافتی باید به مرور زمان افزایش پیدا کند. بهتر است که در ابن رابطه با متخصص تغذیه مشورت کنید زیرا افزایش آهسته فیبر در برنامه غذایی باعث می شود که از  نفخ و ناراحتی جلوگیری شود .مواد غذایی که دارای فیبر زیادی هستند سبزیجات خام ،کلم ،بادمجان ، اسفناج ، سبوس غلات ، میوه های تازه وخشک شده ،حبوبات و بادام می باشد .در میان میوه ها هم می توان به آلو،گلابی،انجیر ،سیب و کیوی اشاره کرد که می توانند به مانند ملین در هنگام  یبوست عمل کنند.

شما باید مصرف روزانه آب را بیشتر از قبل کنید .بهتر است هر روز حداقل هشت لیوان آب بنوشید.مصرف آب و چای در صبحانه می تواند به افرادی که به یبوست مبتلا هستند کمک زیادی را بکند .پیشنهاد می شود آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی های کافدین دار را جایگزین آب نکنید. پیشنهاد می شود که مواد غذایی پروتئینی فرآوری شده استفاده نشود. محصولات لبنی کم چرب جایگزین محصولات لبنی پر چرب شود .

رژیم غذایی در بیماری کبد چرب

پرهیز از مواد غذایی چرب اولین نکته ایی است که باید در رژیم غذایی خود به آن دقت کنید همچنین نکات زیر در راستای درمان بیماری و خوردن مواد غذایی به شما کمک خواهد کرد.

  • چربی های اشباع شده و ترانس که به چربی های بد شناخته می شوند در گوشت های پر چرب مثل گوشت قرمز،مرغ با پوست و لبنیات پرچرب دیده می شود.مصرف چربی های بد را می توان با کنترل مصرف شیرینی ،کیک ها،تنقلات بسته بندی شده مانند چیپس و غذاها ی سرخ شده به حداقل رساند.
  • کربوهیدارت هایی مانند شکر،شیرینی ها،آرد تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده به تری گلیسرید که نوعی چربی جمع شده در کبد است تبدیل می شوند.پیشنهاد می شود که کربوهیدارت های تصفیه شده مانند نان سفید،برنج،ماکارونی در برنامه غذایی محدود شود.کربوهیدارت های سالم باید جایگزین این موارد بشوند .خوراکی هایی مانند سبزیجات،حبوبات،نان های سبوس دار،میوه ها یی مانند لیمو،انار،توت فرنگی و ……
  • ویتامین Eنقش یک آنتی اکسیدان را در بدن ایفا می کند و در مقابل آسیب های رادیکال های آزاد ایستادگی می کند و در نتیجه این مقابله برای کبد بسیار موثر خواهد بود.
  • استفاده ادویه هایی مانند زیره،زردچوبه هم توصیه می شود

رژیم غذایی بیماران قلبی

بیماری های قلبی طیف گسترده ای دارند و ممکن است افراد به دلایل مختلفی با عارضه های قلبی مواجه شوند. قلب انسان از عضله، دریچه‌ها، عروق و حفره‌های متعددی تشکیل شده است. هرگاه یکی از این اجزا آسیب ببیند، عوارضی برای بیمار ایجاد می‎شود .ما در این مقاله قصد داریم شما را با بیماری قلبی و همچنین رژیم غذایی مناسب برای این بیماران را ارائه دهیم.با داشتن برنامه غذایی مناسب افراد می توانند این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرده تا از پیشرفت بیماری و عارضه هایی مانند سکته قلبی جلوگیری  شود.

انواع بیماریهای قلبی

 بیماری عروق کرونر: نقش عروق کرونر رساندن اکسیژن ،خون و  مواد غذایی به ماهیچه های قلب است.در بیشتر اوقات چون کلسترول در آنها انباشته می شود عروق آسیب دیده و بیمار می شوند. این لایه‌های کلسترولی باعث تنگ شدن رگ ها و در نتیجه نرسیدن خون و اکسیژن کافی به قلب می‌شود.

نارسایی قلبی: این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که قلب نتواند عملکردی مناسب در پمپاژ کردن خون در بدن داشته باشد.از جمله علل این عارضه می توان به فشار خون بالا و  مشکلات عروق کرونر اشاره کرد.

آریتمی قلبی: این نام به معنی ضربان نامنظم قلب است.با این عارضه در ریتم قلب مشکلاتی به وجود می آید و زمانی اتفاق می افتد که پالس ها ی الکتریکی که باعث تنظیم ضربان قلب می شود به هم ریخته شده و به درستی عمل نمی کنند.

کاردیومیوپاتی : باعث تغییرات در ماهیچه قلب شده و این تغییرات توانایی قلب در پمپاژ خون را کاهش می‌دهد. سایر بیماری‌ها از جمله فشارخون بالا و یا بیماری دریچه قلب همراه با کاردیومیوپاتی رخ دهد.

علل بیماری های قلبی

هر یک از عارضه های قلبی می تواند علل متفاوتی داشته باشد .دلایل زیر می تواند احتمال عارضه های قلبی را افزایش بدهد.

  •   کلسترول بالای خون
  • فشارخون بالا
  •   دیابت
  •   فعالیت بدنی پایین
  • عادات غذایی بد
  • مصرف سیگار و دخانیات

علائم بیماری

به طور عمومی این علائم در افراد دیده می شود که باز هم بنا بر علل بیماری و نوع بیماری قلبی علائم می تواند گسترده تر باشد.

  • تپش قلب
  • درد قفسه سینه
  • ضعف و خستگی پذیری زودرس
  • غش و یا ضعف کردن
  • سرگیجه
  • تعریق
  • تنگی نفس

    موارد زیر برای تغییر عادت های ناسالم غذایی و حفظ یک الگوی سالم تغذیه ایی در طول زندگی جهت سلامت جسمی ذکر شده است.برای درمان بیماری های قلبی رژیم غذایی باید به گونه ایی باشد که کاهش فشار خون،کاهش سطح کلسترول و همچنین کنترل دیابت و کاهش وزن  را در برداشته باشد.به موارد زیر توجه داشته باشید تا بتوانید بیماری قلبی خود را کنترل کنید. متخصص تغذیه می تواند برای بیماران قلبی برنامه غذایی متناسب با نیاز بدن و همچینن بیماری آنها تعیین کند.

    کنترل مواد غذایی چرب

    استفاده از چربی های جامد و یا اشباع شده مانند روغن های جامد،روغن نارگیل،کره های حیوانی و لبنیات پر چرب به طور کامل حذف شود.قسمت های پرچرب گوشت قرمزنباید خورده شود و مرغ باید بدون پوست و گوشت لخم باشد . از خوردن غذاهایی که با غوطه ور شدن در روغن های سرخ کردنی آماده می شوند پرهیز کنید. در خوراکی های مانند سس مایونز،شیرینی روغن زیادی مصرف شده و باعث می شود کلسترول و چربی بد خون افزایش پیدا کند.همان طور که گفته شد زمانی که کلسترول خون بالا رود عروق تنگ و یا گرفته می شوند و منجر به سکته قلبی خواهد شد.رژیم غذایی افراد با کلسترول بالا توسط متخصص تغذیه نیز ارائه می شود .

    برای اینکه چربی بد خون کاهش پیدا کند و از رسوب شدن در رگ ها جلوگیری شود علاوه بر پرهیز  از مواد غذایی ذکر شده باید در رژیم غذایی از چربی های خوب و مفید مانند روغن زیتون به اندازه مناسب و آجیل های خام مانند بادام ،بادام زمینی و همچنین تخمه آفتابگردان مصرف شود .همچنین بهتر است از ماهی های چرب هفته ای دو بار استفاده شود.

    مصرف میوه و سبزیجات :مصرف انوع میوه و سبزیجات چون دارای فیبر هستند باعث کم شدن کلسترول خون خواهند شد  و همچنین به هضم غذا  و جلوگیری از پر خوری و تنظیم قند خون کمک می کند .

    نان های سبوس دار،غلات،حبوبات دارای املاح و ویتامین و فیبر بوده و به بیماران قلبی کمک خواهد کرد .

    جلوگیری از مصرف نمک :بیماران قلبی به هیچ عنوان مجاز به استفاده از نمک زیاد نیستند زیراباعث افزایش فشار خون،فشار وارد شده به قلب،کلیه و همه رگ های بدن می شود.مصرف نمک مخصوصا برای کسانی که به نارسایی قلب مبتلا می باشند اکیدا پیشنهاد نمی شود .

    در بیماران قلبی مصرف شکر و قند و تمامی مواد غذایی شیرین و نشاسته ایی باید کنترل شده باشد.مصرف خوراکی های شیرین باعث افزایش وزن و تری گلیسیرید می شود و به دنبال خو د مشکلات قلبی را خواهد آورد.

رژیم غذایی با کلسترول بالا

در ابتدا باید بدانید که تنها افراد چاق به این بیماری دچار نخواهند شد و ممکن است افراد لاغر نیز با این عارضه روبه رو شوند.کلسترول بالا و به دنبال آن بیماری های قلبی و عروقی را می توان با به وجود آوردن تغییراتی در رژیم غذایی کنترل کرد.متخصص تغذیه می تواند با ارائه برنامه ایی روزانه به این افراد در درمان این بیماری به افراد کمک شایانی کند زیرا تنها متخصص تغذیه می تواند تاثیرات مواد غذایی بر کلسترول خون را به درستی درک کند.همان طور که می دانید مصرف چربی ها باید به حداقل برسد اما  به معنی حذف  کامل چربی  نیست . با رژیم غذایی مناسب می توان  مواد غذایی متنوع  که متناسب با این بیماری است را در برنامه غذایی بگنجانیم.بهتر است به نکات زیر دقت داشته باشیم:

در ابتدا باید بدانیم که از چه نوع چربی باید استفاده کنیم.چربی های اشباع شده که در چربی های حیوانی دیده می شود به شدت سطح کلسترول بد بدن را بالا می برند پس پیشنهاد می شود افراد مصرف شیر،کره ،پنیر و ماست پرچرب را کنار بگذارند و همچنین مصرف  گوشت قرمز را کنترل کنند تا از آسیب به عروق جلوگیری شود.

چربی های ترانس به اندازه چربی های اشباع شده می توانند در افراد با کلسترول بالا خطر آفرین باشد.این نوع از چربی ها در روغن های نباتی دیده می شود پس باید دقت داشته باشیم مصرف کره ،غذاهای کنسرو شده و فرآوری شده و همچنین انواع بیسکویت هاوکیک ها که دارای روغن  نباتی هستند باید محدود شود و بدانید تنها با کم کردن چهار گرم چربی ترانس در روز می توان تا درصد بالایی از بیماری های قلبی جلوگیری کرد.

به جای روغن های حیوانی از روغن های اشباع نشده که دارای یک پیوند دو گانه هستند استفاده کنید .مانند  روغن زیتون، کنجد وکانولا استفاده کرد همچنین اسید چرب امگا3 که در گردو و ماهی وجود دارند را مصرف کنید.

این بیماران باید حتی الامکان از غذاهای  سرخ کردنی بپرهیزند و تمامی موادغذایی مصرف شده را به شکل آب پز و یا کبابی مصرف کنند.

این افراد باید مصرف کله پاجه ،زرده تخم مرغ،میگو،جگر و قلوه را محدود کنند و از قسمت های کم چرب گوشت استفاده کنند.بهتر است مرغ و ماهی را جایگزین گوشت های قرمز کنید.

 به طور کلی مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات و حبوبات وغلات فاقد کلسترول هستند که در بین آنها موادی مانند جو،سیر،کدو اثرات ضد کلسترولی بیشتری دارند .مصرف نان های سبوس دار ،انواع لوبیا،عدس را افزایش دهید.

میوه ها برای این بیماران یکی از بهترین مواد غذایی محسوب می شوند  برخی از میوه ها مانند سیب و مرکبات  باعث کاهش  جذب کلسترول می شوند.میوه ها و سبزیجات دارای مقدار زیادی فیبر هستند .

بی اشتهایی عصبی

بیشتر افرادی که دچار بی اشتهایی هستند، از پذیرش این موضوع که مبتلا به نوعی اختلال  روانی در خوردن هستند، فرار می کنند. این افراد تنها در صورتی به فکر درمان می افتند، که در شرایط بدی به سر می برند. هدف از درمان، تنظیم عادات غذایی و حفظ وزنی متعادل می باشد. از این رو، برنامه های گوناگونی برای درمان این افراد در نظر گرفته می شود، مانند:

  • افزایش فعالیت های اجتماعی
  • مشاوره روانپزشکی
  • کاهش فعالیت های فیزیکی و بدنی
  • ارائه برنامه غذایی
  • تجویز داروهای ضد افسردگی هم می تواند بخشی از درمان افراد بی اشتهای باشد. این قبیل داروها به رفع علائم افسردگی در فرد کمک می کند. اما باز هم با این حال ممکن است کمکی به افزایش میل به خوردن در فرد ایجاد نکند.
  • در صورتی علابم بیماری شدید شود فرد برای تغذیه داخل رگی باید در بیمارستان بستری شود

تاثیر رژیم غذایی بر میل جنسی

مصرف مواد غذایی زیر، میل جنسی را افزایش می دهند:

  • ماهی سالمون: این ماهی سرشار از امگا 3 است، که از ایجاد پلاک در رگ جلوگیری می کند و در نهایت جریان خون را نیز افزایش می دهد.
  • بادام ،پسته ،گردو : حاوی روی ،سلینیوم و ویتامینE می باشند
  • توت فرنگی. توت فرنگی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین C است که برای عروق بسیار مفید است، و عملکرد جنسی مردان و زنان را بهبود می بخشد.اگر توت فرنگی با شکلات تلخ مایع آغشته کنید اثر بخشی بهتردارد
  • آواکادو. این میوه نیز سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین E، پتاسم و و یتامین B6 است که موجب افزایش جریان خون و میل جنسی می شود.
  • کنجد و تخم کدو. کنجد سرشار از زینک است که برای سلامت بدنی و جنسی بسیار خوب است.
  • هندوانه : یک میوه کم کالری محبوب تابستان است که باعث افزایش میل جنسی می شود
  • کرفس:  تکه های کرفس را با هومس امتحان کنید
  • پاپریکا: انواع فلفل ها بخصوص پاپریکا تاثیر مثبت دارند

دارچین و زنجبیل:  باعث افزایش میل جنسی می شود

موز:  موز حاوی بروملانین است که تولید تستوسترون را افزایش می دهد

سیر: موجب افزایش گردش خون می شود اگر با بوی آن کنار بیاید

در مقابل، مصرف برخی از مواد غذایی اثر منفی بر روی سلامت جنسی دارد و میل جنسی را کم می کند، که عبارتند از:

  • الکل. مصرف بیش از حد الکل، میزان حساسیت، تحریک پذیری و میل جنسی را کم می کند.
  • گوشت (استیک). با وجود این که گوشت حاوی پروتئین و زینک است، اما به دلیل داشتن اسید چرب اشباع شده و کلسترول، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و افزایش می دهد و بر میل جنسی نیز تاثیر می گذارد.
  • غذاهای چرب و شور: غذاهای سرخ شده با روغن های حاوی چربی اشباع یا روغن های هیدرژنه شده که حاوی اسید چرب ترانس می باشد اثر منفی بر روی قلب و عروق دارد و همچنین میل و توانایی جنسی را هم درمردان و هم زنان کاهش می دهد

رزرو وقت

Loading...

نظرات مشتریان مشاوره تغذیه

تبریک میگم!!!

همین حالا نوبت تزریق فیلرتو ثبت کن و 20 درصد تخفیف ویژه از ما بگیر

۱۰ کیلو کاهش وزن در ۴۵ روز

با برنامه تخصصی و پرداخت اقساطی تا 3 ماه

  • بدون رژیم سخت

  • بدون عوارض

  • پشتیبانی روزانه تا رسیدن به هدف